Papiercontainer

Van webshops tot supermarkten: ze ontkomen niet aan lege kartonnen dozen. En bij kantoren, scholen en drukkerijen is er oud papier in overvloed. Daarom heeft meer dan de helft van alle ondernemingen in Nederland een papiercontainer staan.

Karton en papier kan heel goed verwerkt en hergebruikt worden. Als het gescheiden aangeleverd wordt van restafval, dan heeft dit een grote positieve impact op het milieu. Daarnaast kan afvalscheiding ook zorgen voor lagere bedrijfskosten. Op deze pagina leest u alles over dit type bedrijfsafval en de voordelen van het huren van een papiercontainer.

Inhoudsopgave

 • Papiercontainer voor bedrijven
 • Oud papier container huren
 • Rolcontainers voor papier en karton
 • Welke formaat papier en karton container kiezen?
 • Papier en karton
 • Hoe wordt oud papier/karton verwerkt?
 • Wat mag er in een papiercontainer?
 • Wat mag niet bij oud papier?
 • Hoe kom ik aan een papier container?
 • Oud papier ophalen
 • Wat kost een container voor oud papier?
 • Papiercontainer aanvragen: snel en goedkoop geregeld
papiercontainer

Papiercontainer huren?

 • Papier en karton scheiden is duurzaam
 • Er staat binnen 2 werkdagen een papiercontainer op uw locatie
 • Profiteer van de laagste all-in tarieven van heel Nederland
 • Wekelijks of maandelijks komen wij uw oud papier en karton ophalen
 • Bedrijfsafval Nederland berekent geen toeslagen of milieuheffingen

Papiercontainer voor bedrijven

In de wereld van bedrijfsafval is papier en karton een enorme afvalstroom. Bij de meeste bedrijven komen flinke hoeveelheden papiersoorten vrij. Een eigen papiercontainer voor bedrijven is daarom ideaal. Want met een papierbak voor de deur hanteert u een kostenbesparend afvalmanagement.

Maar waarom scheelt het in de kosten? Dat zit als volgt:

Het restafval dat vrijkomt in uw bedrijf zal aanzienlijk minder worden als kartonnen dozen en oud papier in aparte papiercontainers gedaan worden. Hoe meer u verschillende afvalsoorten gescheiden aanlevert, hoe minder geld u kwijt bent. Afvalverwerkingsbedrijven hoeven dan namelijk het papierafval niet meer te sorteren. Een restafvalcontainer is altijd minder goedkoop, omdat sortering een kostbaar proces is.

Oud papier container huren

Bij Bedrijfsafval Nederland kunt u een oud papier container huren. Wij kunnen deze al leveren binnen 2 werkdagen. U betaalt een vaste huurprijs per maand, die afhankelijk is van het formaat van de container en hoe vaak u de papierbak geleegd wilt hebben.

U regelt het huren van een container voor oud papier/karton gemakkelijk online. Na het invullen van het offerteformulier ontvangt u binnen maximaal twee uur een prijsvoorstel van één van onze medewerkers in uw mailbox.

Vervolgens kunt u de serviceovereenkomst digitaal ondertekenen. Samen spreken we af waar en wanneer u de oud papier container geplaatst wilt hebben. Zo geregeld dus!

Rolcontainers voor papier en karton

Een winkel, restaurant, groothandel of onderwijsinstelling hebben allemaal een andere hoeveelheid papierafval en karton afval. Bij ons kunt u kiezen uit verschillende maten rolcontainers voor papier en karton, zodat dit goed aansluit op uw behoefte. Een groothandel of magazijn van een webwinkel heeft meestal veel meer kartonnen dozen dan bijvoorbeeld een lunchroom of kapper. Een goed doordacht afvalplan voor uw bedrijf is daarom belangrijk.

Welke formaat papier en karton container kiezen?

We denken natuurlijk graag met u mee om het juiste formaat papier en karton container te kiezen. Heeft u een grote of kleine rolcontainer nodig, hoeveel gaat er eigenlijk in een papiercontainer en wat is de beste ledigingsfrequentie? Bel of mail ons gerust voor advies. Hieronder staan de meest aangevraagde rolcontainer formaten op een rij. Wij bieden maar liefst 10 verschillende maten papiercontainers aan, variërend van 240 liter inhoud tot maar liefst 2400 liter.

oud-papier-container-240-liter

Oud papier container
240 liter

Afmetingen: 58 x 75 x 105 cm (LxBxH)

papier-container-770-liter

Papier container
770 liter

Afmetingen: 137 x 77 x 132 cm (LxBxH)

papiercontainer-1100-liter

Papiercontainer
1100 liter

Afmetingen: 137 x 107 x 130 cm (LxBxH)

gaaskooi-papier-karton-2400-liter

Gaaskooi papier/karton
2400 liter

Afmetingen: 167 x 106 x 165 cm (LxBxH)

Papier en Karton

Papier en karton is samen met plastic afval (PMD) de grootste afvalstroom bij ondernemers. Dat is ook logisch, want veel producten worden in kartonnen overdozen geleverd in bijvoorbeeld de detailhandel. En kantoren beschikken bijvoorbeeld over veel printpapier dat in de papierbak kan. Maar ook in de horeca is er naast organisch afval (SWILL) ook vaak veel papier- en kartonafval.

De meeste branches ontkomen er dus niet aan om na te denken over wat te doen met oud papier en karton afval. Steeds meer bedrijven maken gelukkig een duurzame keuze en laten papier en karton apart ophalen.

Er zijn een aantal papier- en kartonsoorten die in de papiercontainer mogen, maar er zijn ook uitzonderingen. Het inzamelen, inleveren en ophalen van oud papier kent dus een een paar spelregels.

papier-karton

Hoe wordt oud papier en karton verwerkt?

Wist u dat het recyclen van oud papier en karton wel tot 7 á 8 keer mogelijk is? Het vormt een belangrijke grondstof voor gerecycled papier en dozen. Recycling vraagt veel minder energie dan de productie van nieuw papier en karton. Het hergebruiken is dus heel duurzaam en verlaagt de CO2-uitstoot.

Oud papier en karton wordt op de volgende manier verwerkt:

Stap 1) Sorteren

Eerst wordt alle papier en karton gesorteerd op kwaliteit. Alles wat geen papier of karton is, wordt hierbij verwijderd. Afhankelijk van de kwaliteit zijn er verschillende toepassingen mogelijk, zoals tijdschriften of verpakkingen (bijvoorbeeld dozen en papieren tassen).

Stap 2) Pulp

Het papier wordt vervolgens met water vermengd. Zo ontstaat een grijze brij. Dit wordt ook wel pulp genoemd. Nietjes, vernis, lijm, lak, plastic en touw worden uit de pulp gefilterd. Voor de productie van bepaalde papiersoorten moet de pulp soms ook gebleekt worden.

Stap 3) Persen en drogen

Tot slot wordt de pulp geperst in grote machines, zodat het water er als het ware uitgeknepen wordt. Zodra het helemaal droog is, is de hergebruikte grondstof klaar voor verdere verwerking. Er kunnen dan weer nieuwe verpakkingsmaterialen of kranten van gemaakt worden.

” Het recyclen van papier en karton heeft een enorme positieve impact op het milieu. Daarom is de inzet van papiercontainers door bedrijven van groot belang. Duurzaam afvalmanagement is de toekomst.”

oud-papier-karton-verwerking

Wat mag er in een papiercontainer?

Wat mag er allemaal bij oud papier? Check de lijst hieronder voor een duidelijk overzicht wat er in een papiercontainer mag.

 • Alle soorten papier
 • Kartonnen dozen
 • Dagbladen en tijdschriften
 • Reclamedrukwerk, zoals flyers
 • Omslagen
 • Papier zakken en tassen
 • Fotokopieerpapier
 • Verpakkingen die uit papier of karton bestaan
 • Brochures (incl. kaft of lijmrug)
 • Print- of faxpapier (incl. nietjes)
 • Enveloppen (mag met venster)
 • Cadeaupapier
 • Dossiers *
 • Boeken (maximaal 5%) **

* Dossiers kunnen vertrouwelijke gegevens bevatten. U kunt in dit geval beter kiezen voor een container voor vertrouwelijke documenten.
** U mag een papiercontainer met maximaal 5% met boeken vullen. Bij een grotere hoeveelheid heeft u een archief container nodig.

Wat mag niet bij oud papier?

Er zijn bepaalde producten en materialen die niet bij het oud papier mogen. We hebben ze hieronder op een rij gezet.

 • Drankverpakkingen
 • Vervuild of verontreinigd papier
 • Geplastificeerd papier
 • Plastic tape
 • Afplakpapier
 • Stickerpapier
 • Behangpapier
 • Carbonpapier
 • Cellofaanpapier

Handige tip: hang de lijsten van toegestaan en niet toegestaan papierafval in de buurt van de container, zodat uw medewerkers in één oogopslag kunnen zien wat er allemaal in mag. Dat voorkomt foutieve afvalscheiding en dus eventuele toeslagen.

Hoe kom ik aan een papier container?

Particulieren hebben vaak een eigen papier container per huishouden. Of, als ze in een appartementencomplex of binnenstad wonen, zijn er in de buurt (ondergrondse) papierbakken beschikbaar gesteld door de gemeente.

Bedrijven moeten echter zelf hun afvalmanagement op de rit hebben. De gemeente regelt dit niet. Dat betekent dat u zelf afvalcontainers moet huren of kopen om de verschillende vrijgekomen afvalsoorten aan te bieden.

Maar hoe komt u aan een papier container als bedrijf? Het is zonde om deze te kopen, want de aanschaf is best prijzig. Daarnaast moet u dan ook nog een ledigingsbedrijf regelen. Het is dus slimmer om een papier container te huren, die alleen voor uw bedrijf bestemd is. U betaalt dan een vast maandelijks tarief en het verhuurbedrijf regelt alles.

Oud papier ophalen

Het zelf wegbrengen van oud papier en dozen is een tijdrovende klus. Naast tijd, heeft u ook geschikt vervoer nodig. Daarom is papierafval en karton op laten halen veel efficiënter!

Als u een bedrijfscontainer papier/karton huurt, dan komen onze chauffeurs op vaste dagen uw oud papier ophalen. U ontvangt een digitale kalender waar alle dagen staan waarop de lediging gepland staat. De oud papierbak dient dan langs de kant van de weg te staan voor 08:00 uur ‘s morgens. Geen gedoe meer dus met het proppen van grote stukken karton en zware stapels papier in uw auto.

Wat kost een container oud papier?

De prijs van een container oud papier is afhankelijk van de grootte van de afvalcontainer én het aantal keren dat de afvalbak geleegd moet worden per week of maand. Bedrijfsafval Nederland streeft er altijd naar om de laagste tarieven in uw regio aan te bieden. Of u nu een oud papierbak nodig heeft voor uw winkel in Amsterdam, een papiercontainer in Dordrecht, of een rolcontainer voor karton voor uw magazijn in Noord-Brabant: wij garanderen de goedkoopste prijzen voor het verhuren en ledigen van containers voor oud papier.

Papiercontainer aanvragen: snel en goedkoop geregeld

 • Met het scheiden van papier en karton levert u een zeer belangrijke bijdrage aan het milieu
 • Kies uit container formaten en ophaalmomenten die perfect aansluiten bij de hoeveelheid papier & karton afval
 • U ontvangt binnen twee uur een scherp prijsvoorstel per mail met de goedkoopste prijzen in uw regio
 • Bedrijfsafval Nederland BV kan al binnen 2 werkdagen een papiercontainer plaatsen op uw locatie(s)
 • Onze medewerkers denken met u mee: persoonlijke service en helder advies staan voorop!
container-oud-papier-karton