Perscontainer huren

Komen er bij uw bedrijf grote hoeveelheden bedrijfsafval vrij? Dan kan een perscontainer huren uitkomst bieden.

Perscontainers zijn de meest efficiënte en kostenbesparende oplossing voor het afvoeren van grote hoeveelheden afval. Het bedrijfsafval wordt door de perstechniek gecomprimeerd waardoor het niet alleen minder ruimte in beslag neemt, maar ook de afvoer- en transportkosten omlaag brengt. Bij het gebruik van een perscontainer zijn namelijk veel minder ledigingen nodig dan bij het gebruik van rolcontainers.

Hoe werkt een perscontainer?

Een perscontainer perst het afval samen door een druktechniek waardoor het volume direct aanzienlijk wordt gereduceerd. Hierdoor kunt u veel afval kwijt op een klein oppervlak. Specifieke afvalstromen kunnen door een container pers 4 tot 7 keer kleiner gemaakt worden. Dit wordt ook wel afvalverdichting genoemd.

Bedrijfsafval Nederland verhuurt verschillende soorten perscontainers. In standaard modellen (met of zonder hydraulische klep) kunt u direct uw vuilnis storten en met een simpele bediening of volledig geautomatiseerd de machine zijn werk laten doen.

Er zijn ook speciale ‘dockshelter’ varianten voor bevestiging aan loodsen en verdichtingscontainers met een kantelaar. Dit hefkantel systeem is ideaal als u rolcontainers gebruikt voor het vervoeren van afval op locatie.

Welk afval mag er in?

Perscontainers zijn geschikt voor restafval, papier en karton, plastic (PMD) afval en folie afval. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk meerdere afvalstromen in dezelfde container pers te deponeren. Dit wordt met speciale technieken later gescheiden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de combinatie papier/kartonafval en LDPE-recycling. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden.

perscontainer huren

Voordelen perscontainer:

 • Lage all-in tarieven
 • Uw bedrijfsafval neemt veel minder ruimte in beslag
 • Besparing op transportkosten door minder ledigingen
 • Perstechniek die lek- en geurvrij is
 • Geen milieuheffing of toeslag
 • Automatische lediging of op afroep
 • Geschikt voor restafval, plastic en folie afval, papier en karton

Perscontainer afmetingen en inhoud

Als uw op uw terrein een perscontainer wilt plaatsen, dan is het handig om te weten wat de afmetingen zijn. Daarnaast is ook de inhoud van belang, zodat u een inschatting kunt maken van de ledigingsfrequentie.

Er zijn veel formaten afvalperscontainers beschikbaar, zoals bijvoorbeeld 10m3 tot 25m3. Afhankelijk van het type afval kunt hier enkele tonnen in kwijt. Heeft u weinig ruimte? Dan is een mini perscontainer een optie. Onze medewerkers adviseren u graag over welke container het meest geschikt is in uw situatie. Zij kunnen van tevoren duidelijke berekeningen maken en de precieze afmetingen van de verdichtingscontainer aan u doorgeven, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wat kost een perscontainer?

De prijs voor het huren van een perscontainer is afhankelijk van een aantal factoren:

 • het formaat van de perscontainer (10 kuub, 15 kuub, 20 kuub of 25 kuub)
 • het aantal ton dat er vrijkomt uit een volle container
 • de ledigingsfrequentie
 • de afvalsoorten

Op basis hiervan worden er prijzen afgesproken voor de huur per maand, de transportkosten (de lediging) en het bedrijfsafval per ton (1000 kg). We werken graag transparant, dus wij brengen de kosten van tevoren goed in kaart en u ontvang na elke lediging een overzicht van de hoeveelheid afval dat afgevoerd is.

Waarom geen perscontainer kopen?

Een perscontainer kopen heeft twee grote nadelen. Ten eerste is de aanschaf een flinke investering die u in het geval van huren niet heeft. Daarnaast kan een containerpers allerlei technische mankementen gaan vertonen en is periodiek onderhoud van belang. Dit zien wij vaak bij ondernemers die een tweedehands perscontainers kopen en die uiteindelijk heel duur uit zijn.

Het grote voordeel van een perscontainer huren, is dat u altijd bent verzekerd van een werkende container en staan onze monteurs bij problemen direct bij u op de stoep. Een ander groot voordeel van huren i.p.v. kopen is de schaalbaarheid. Heeft u in de loop van de tijd toch een grotere of juist kleinere (of meerdere) containers nodig? Dan kunnen wij de huidige wisselen en/of een nieuwe toevoegen. Dat is binnen enkele dagen geregeld!

Perscontainer Papier en Karton

papier-perscontainer-karton

Produceert uw organisatie maandelijks veel oud-papier en kartonafval? Dan is een perscontainer Papier Karton heel geschikt. Denk bijvoorbeeld aan kartonnen verpakkingen of grote hoeveelheden drukwerk. In deze papier verdichter kan zeer veel papierafval en karton gedaan worden en dit wordt samengeperst tot een zeer compact geheel.

Perscontainer Restafval

perscontainer-restafval

Grote organisaties en instellingen hebben over het algemeen met veel restafval te maken. Al die vuilniszakken nemen enorm veel ruimte in beslag (en kunnen gaan stinken!). Een perscontainer Restafval is dé oplossing! Alle vuilnis wordt direct samengeperst in de lek- en geurvrije afvalcontainer.

Perscontainer Plastic afval

perscontainer-plastic-afval

Als er maandelijks meer dan 10m3 plastic afval vrij komt bij uw bedrijf dan is een perscontainer voor PMD heel efficiënt en milieuvriendelijk. De pers reduceert het plastic afval tot wel 7 keer. Dat betekent veel minder ledigingsmomenten. Dat scheelt enorm in de kosten én minder transport is beter voor het milieu.

Perscontainer Folie afval

perscontainer-folie-afval

In de industrie, grooothandels en distributiecentra wordt veel gebruik gemaakt van verpakkingsfolie. Dit zorgt voor heel veel extra afval. Door een perscontainer voor Folie afval op uw locatie te plaatsen, kunt u meer afval kwijt op een klein oppervlakte. Alle folies worden direct gecomprimeerd, dat scheelt veel ruimte.

Perscontainer aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Een perscontainer aanvragen kunt u doen door het online offerte formulier in te vullen of te bellen naar 085 – 06 08 420. Onze specialisten brengen uw situatie graag in kaart en sturen u binnen 2 uur een vrijblijvend prijsvoorstel.