Runt u een lunchroom, brasserie, cateringbedrijf, café of andere horecagelegenheid? Dan heeft u te maken met veel glasafval. Denk bijvoorbeeld aan lege wijnflessen, glazen frisdrankflesjes, kapotte drinkglazen en groente- en sauspotjes van glas.
Glasafval kan heel goed hergebruikt worden. Daarom is het gescheiden aanbieden van glas belangrijk. Het is natuurlijk beter voor het milieu, maar ook beter voor de zakelijke portemonnee. Duurzaam én kostenbesparend dus! Dat zal elke horeca ondernemer goed in de oren klinken.
Op deze pagina leest u meer over de voordelen van het huren van een glascontainer of glasbak voor bedrijven.
Inhoudsopgave
- Glascontainer huren
- Glasbak voor horeca
- Rolcontainer glasafval
- Wat mag er in een glasbak?
- Wat mag niet in een glascontainer?
- Glasafval
- Kan glas gerecycled worden?
- Wat gebeurt er met glas uit de glasbak?
- Glas ophalen: wij komen uw glas container legen
- Wat kost een container voor glasafval?
- Glascontainer aanvragen: regel het goedkoop en snel

Glascontainer nodig?
- Glasafval apart aanbieden is milieuvriendelijk
- Wij plaatsen binnen 2 werkdagen een glascontainer op locatie
- (Twee)wekelijks of maandelijks komen wij uw glasbak ledigen
- Een glascontainer huren tegen de goedkoopste all-in tarieven van NL
- Bedrijfsafval Nederland berekent geen toeslagen of milieuheffingen
Glascontainer huren
Horecaondernemingen krijgen dagelijks te maken met veel glasafval. Een glascontainer huren biedt dan uitkomst. Het zelf wegbrengen van lege flessen en glas kost veel tijd en moeite. Die tijd en energie kunt u beter steken in het runnen van uw zaak.
Bovendien is het noodzakelijk dat u regelmatig het glasafval weggooit, zodat nare luchtjes en schimmels voorkomen worden. En juist in de horeca is hygiëne zeer belangrijk en zijn er regels waar u zich aan moet houden. Net als met organische keuken- en etensresten (SWILL), is het zo snel mogelijk wegwerken van het glasafval een must.
Het huren van een glascontainer is een slimme zakelijke keuze. U drukt hiermee namelijk de afvalkosten. Dit komt doordat de hoeveelheid restafval sterk afneemt binnen uw bedrijf. Hoe meer u verschillende type bedrijfsafval gescheiden aanbiedt, hoe lager de kosten zijn. Afvalverwerkers hoeven dan namelijk het glasafval niet meer te scheiden van ander afval. Daarom is een restafvalcontainer altijd duurder, want het sorteren is een kostbaar proces.
Glasbak voor horeca
Wist u dat meer dan 60% van de horecagelegenheden gebruik maakt van een eigen afvalbak voor glas? Met name lege wijn- en champagneflessen, maar ook glazen conservenpotten en gebroken glaswerk kunnen direct in een glasbak voor horeca gegooid worden. Bij Bedrijfsafval Nederland kunt u deze glas container gemakkelijk online aanvragen. Binnen 2 werkdagen plaatsen wij de glasbak(ken) op uw locatie(s). U betaalt een lage vaste huurprijs per maand voor het gebruik en het ledigen van de glasafvalbak. Zo weet u precies waar u aan toe bent.
Rolcontainer glasafval
Onze rolcontainer glasafval heeft een inhoud van 240 liter. De afmetingen zijn 105 cm x 58 cm 75 cm (hxbxl). Het formaat is dus vergelijkbaar met een ruime particuliere afvalcontainer. Een grotere glasafvalcontainer is niet mogelijk, doordat glas in grote hoeveelheden een flink gewicht kan hebben. Wel kunt u natuurlijk meerdere rolcontainers voor glasafval huren of de ophaalfrequentie verhogen.
Onze medewerkers denken graag met u mee om de juiste ledigingsfrequentie te kiezen voor uw restaurant, club of cafetaria. We kunnen dit altijd aanpassen tijdens piekmaanden bijvoorbeeld. Bel of mail ons gerust voor advies.
Wat mag er in een glasbak?
Zie de lijst hieronder om te zien wat er allemaal in een glasbak gegooid mag worden.
- Glazen flessen in alle kleuren en vormen
- Glazen potten in alle kleuren en vormen
- Conservenpotjes van glas
In een glascontainer mag al het verpakkingsglas, ook wel ‘huishoudglas’ genoemd. Stickers en etiketten mogen blijven zitten. Ook deksels en kurken hoeven niet verwijderd te worden in de glasbak. De flessen of potten moet zo leeg mogelijk zijn, maar hoeven niet helemaal schoon te zijn. Het zelf omspoelen van glasafval kost namelijk meer water en energie dan in een glasafval verwerkingsfabriek.
Wat mag niet in een glascontainer?
Er zijn bepaalde glassoorten die niet in een glascontainer mogen. Bekijk hieronder het overzicht.
- Keramiek, steen en porselein (KSP)
- Vazen, kristal en bloempotten
- Gloei- en spaarlampen en TL-buizen
- Vlakglas, draadglas, spiegelglas, (auto)ruiten, isolatieglas
- Hittebestendig (borosilicaat) glas, ovenschalen, kookplaten, pannen, deksels, kachelruitjes, laboratorium glas, koffie- en theekannen
Elk ander glas dat geen verpakkingsglas is, mag dus niet in de glascontainer. De reden hiervoor is dat dit type (hittebestendige) glas een andere samenstelling en smeltpunt heeft. Dit verstoort de verwerking van verpakkingsglas. Niet-verpakkingsglas kunt u bij het restafval deponeren.
Glasafval
Onder glasafval verstaan we alle soorten verpakkingsglas. Van wijnfles tot lege pindakaaspot en van glasscherven tot glazen groentepotjes. Glasafval is in de horeca één van de meest voorkomende afvalsoort. Horecaondernemers hebben vrijwel dagelijks te maken met deze afvalstroom, dus een rolcontainer voor glasafval bij hun pand is onmisbaar. Particulieren kunnen hun lege flessen en glaswerk in de glasbak van de gemeente gooien, die vaak bij een supermarkt geplaatst is.
Kan glas gerecycled worden?
Jazeker! Glas is leent zich perfect voor recycling. Glasafval kan volledig herwonnen worden en oneindig worden gebruikt. Het is de ideale grondstof voor nieuw glas zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Een fles bijvoorbeeld bestaat uit 50% tot 60% oud glas in een nieuw jasje. Het is een duurzaam proces en veel milieuvriendelijker dan het produceren van nieuw glas.
Wat gebeurt er met glas uit de glasbak?
Glas uit de glasbak wordt gebruikt als grondstof voor nieuw glas. Eigenlijk is glasafval dus geen afval. Het is oneindig 100% herbruikbaar! De glasbakken worden geleegd door vrachtwagens en vervolgens naar een glasverwekingsbedrijf gebracht.
In deze glasfabriek filteren grote magneten de deksels en metalen dopjes uit het glasafval. Ook wordt het glas met speciale lichtsensoren per kleur gescheiden. Daarna wordt het op een trilband gebroken en moet het glas ‘rusten’. Het wordt een aantal weken op grote stapels gegooid, zodat alle organische stoffen wegrotten.
De volgende stap in het glasrecyclingproces is het wassen van het glasafval en het ontdoen van materialen die er niet in thuis horen, zoals plastic bijvoorbeeld. Daarna worden de glasscherven verhit in grote ovens, zodat het smelt. Deze vloeibare massa is de basis voor nieuw glas.

” Glas is geen afval. Het is dé grondstof voor nieuw glas. Het recyclen van glas kan oneindig en daarom heeft een enorme impact op het gebied van duurzaamheid als bedrijven en particulieren lege flessen en glaswerk gescheiden inleveren.”
Glas ophalen: wij komen uw glas container legen
Wij komen graag uw glas ophalen. Wilt u dit maandelijks of twee keer per week? Geen probleem, wij komen uw glas container legen en maken daar heldere afspraken over. Wist u dat bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor hun bedrijfsafval, zoals glas? De gemeente regelt dit niet voor ondernemers, alleen voor huishoudens. Dat betekent dat u zelf uw glasafval moet wegbrengen. Dat is een tijdrovende klus, want dan kunt u waarschijnlijk dagelijks met kratten lege flessen naar de glasbak in uw wijk. Een glas container huren betekent gemak én tijdwinst.
In de horeca kan er sprake zijn van piekmaanden. Dan is het goed om te weten dat Bedrijfsafval Nederland met flexibele servicecontracten werkt. We kunnen de ledigingsfrequentie omhoog of omlaag schroeven wanneer het u uitkomt. Dan komen we vaker of juist minder vaak uw glas ophalen.
Wat kost een container voor glasafval?
Zoals gezegd is het zelf weggooien van glasafval een tijdrovende klus. En tijd is geld. Een container voor glasafval huren kost gegarandeerd minder dan de tijd die u of uw medewerker kwijt is aan het wegbrengen van flessenglas naar de plaatselijke glasbak.
De prijs van een container voor glasafval is afhankelijk van het aantal keren dat de rolcontainer geleegd moet worden. U kunt kiezen uit twee keer per week, één keer per week, twee keer per maand of één keer per maand. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een aangepast ophaalritme. Wat de frequentie ook is, wij streven altijd naar de meest voordelige tarieven in uw regio.
U regelt het huren van een container voor glasafval gemakkelijk online. Vul het offerteformulier in en u ontvangt binnen twee uur een prijsvoorstel van één van onze medewerkers per mail. De serviceovereenkomst kunt u vervolgens digitaal ondertekenen. Samen spreken we af waar en wanneer u de glascontainer geplaatst wilt hebben. Glashelder dus!
Glascontainer aanvragen: regel het goedkoop en snel
- Het gescheiden aanbieden van glasafval is een milieuvriendelijke keuze
- Kies een flexibele ledigingsfrequentie die perfect aansluit bij de hoeveelheid glasafval
- Binnen twee uur ontvangt u een prijsvoorstel met de goedkoopste tarieven in uw regio
- Bedrijfsafval Nederland levert binnen 2 werkdagen een glascontainer op uw locatie(s)
- Ons team denkt met u mee: persoonlijke service en gedegen advies staan voorop!