Glascontainer

Een glascontainer is een handige afvalcontainer als u een lunchroom, brasserie, cateringbedrijf, café of andere horecagelegenheid runt. U heeft dan namelijk te maken met veel glasafval. Denk bijvoorbeeld aan lege wijnflessen, glazen frisdrankflesjes, kapotte drinkglazen en groente- en sauspotjes van glas.

Afvalglas en flessenglas kan heel goed hergebruikt worden. Daarom is gescheiden inzameling van glas belangrijk. Het is natuurlijk goed voor het milieu, maar ook beter voor de zakelijke portemonnee. Ee glascontainer is dus duurzaam én kostenbesparend!

Glascontainer huren

Een glascontainer huren regelt u als horeca ondernemer gemakkelijk online. U kiest zelf de ledigingsfrequentie en betaalt een voordelig all in tarief per maand.

Wij werken met flexibele serviceovereenkomsten die per maand opzegbaar zijn. Het huren van een container voor glasafval is een slimme zakelijke keuze. U drukt hiermee namelijk de afvalkosten, omdat u de hoeveelheid restafval reduceert binnen uw bedrijf. Hoe meer u verschillende afvalstoffen in aparte bedrijfsafval containers aanbiedt, hoe voordeliger u uit bent. Afvalverwerkers hoeven dan namelijk het verpakkingsglas niet meer te scheiden van ander afval.

Op deze pagina leest u meer over de voordelen van een glascontainer huren voor bedrijven en wat er allemaal in mag. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 085 – 06 08 420.

glascontainer

Huur een glascontainer voor uw bedrijf

 • Binnen 2 werkdagen geregeld
 • Laat periodiek uw glasafval ophalen
 • Scherpe all in prijzen in uw regio
 • U betaalt geen milieuheffing
 • Milieuvriendelijk afvalmanagement
 • Flexibel servicecontract

Glascontainers voor bedrijven

Wij verhuren voordelige glascontainers voor bedrijven. Ideaal voor horecaondernemingen, bedrijfskantines en verenigingen. Het zelf wegbrengen van lege flessen en glas kost veel tijd en moeite. Die tijd en energie kunt u beter steken in het runnen van uw zaak.

Bovendien is het noodzakelijk dat u regelmatig het glasafval weggooit, zodat nare luchtjes en schimmels voorkomen worden. En juist in de horeca is hygiëne zeer belangrijk en zijn er regels waar u zich aan moet houden. Net als met organische keuken- en etensresten (Swill afval), is het periodiek ledigen van glas containers dus een must.

240 Liter rolcontainer glasafval

Wist u dat meer dan 60% van de horecagelegenheden gebruik maakt van een eigen rolcontainer voor glasafval? Een rolcontainer huren voor lege wijn- en champagneflessen, conservenpotten en gebroken glaswerk maakt uw afvalbeheer een stuk efficiënter, want u hoeft dan niet het glas weg te brengen naar een glascontainer in de buurt.

Onze formaat glascontainer is een 240 liter rolcontainer. De afmetingen zijn 105 cm x 58 cm 75 cm (hxbxl). Dit afvalcontainer formaat is dus vergelijkbaar met een ruime particuliere afvalbak.

Wat mag er in de glascontainer?

Zie de lijst hieronder om te zien wat er allemaal in een glascontainer gegooid mag worden.

 • Glazen flessen in alle kleuren en vormen
 • Glazen potten in alle kleuren en vormen
 • Conservenpotjes van glas
 • Wit glas, blauw glas, groene glas

In een glas container mag al het verpakkingsglas, ook wel ‘huishoudglas’ genoemd. Stickers en etiketten mogen blijven zitten. Ook deksels, doppen en kurken hoeven niet verwijderd te worden. De flessen of potten moet zo leeg mogelijk zijn, maar hoeven niet helemaal schoon te zijn. Het zelf omspoelen kost namelijk meer water en energie dan in de verwerkingsfabriek.

Welk glas mag niet in de glasbak?

Er zijn bepaalde glassoorten die niet in een glasbak mogen. Bekijk hieronder het overzicht.

 • Keramiek, steen en porselein (KSP)
 • Vazen, kristal en bloempotten
 • Gloei- en spaarlampen en TL-buizen
 • Vlakglas, draadglas, spiegelglas, (auto)ruiten, isolatieglas
 • Hittebestendig (borosilicaat) glas, ovenschalen, kookplaten, pannen, deksels, kachelruitjes, laboratorium glas, koffie- en theekannen

Elk ander glas dat geen verpakkingsglas is, mag dus niet in de glasbak. De reden hiervoor is dat dit type vuurvast glas een andere samenstelling en smeltpunt heeft. Dit verstoort de verwerking. Niet-verpakkingsglas kunt u in de restafval container deponeren.

Glascontainer legen: laat periodiek uw glasafval ophalen

Hoe vaak wij de glascontainer legen is afhankelijk van de door u gekozen frequentie. Wij komen op afgesproken dagen periodiek glasafval ophalen bij bedrijven. Dat doen wij in heel Nederland. De ophaaldata kunt u bekijken in onze digitale afvalkalender.

In de horeca kan er sprake zijn van piekmaanden. Dan is het goed om te weten dat Bedrijfsafval Nederland met flexibele servicecontracten werkt, dus u kunt de ledigingsfrequentie omhoog of omlaag schroeven wanneer het u uitkomt.

Veelgestelde vragen

Wat valt er onder glasafval?

Onder glasafval verstaan we alle soorten verpakkingsglas, zoals flessen en potten. Voorbeelden zijn lege wijnflessen, sauspotten, glasscherven, glazen groentepotjes en conservenpotten. In een glascontainer mogen geen spiegels, vlakglas, spiegelglas of ander vuurvast glas.

Kan glas gerecycled worden?

Jazeker! Glas is leent zich perfect voor recycling. Glasafval kan volledig herwonnen worden en oneindig worden gebruikt. Het is de ideale grondstof voor nieuw glas zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Een fles bijvoorbeeld bestaat uit 50% tot 60% oud glas in een nieuw jasje. Glasrecycling is een duurzaam en milieuvriendelijk proces.

Wat gebeurt er met glas uit de glasbak?

Glas uit de glasbak wordt gebruikt als grondstof voor nieuw glas. Eigenlijk is glas dus geen afval. Het is oneindig 100% herbruikbaar! In een glasverwerkingsfabriek filteren grote magneten de deksel en metalen doppen uit de massa. Ook wordt het glas gesorteerd op kleur met speciale lichtsensoren. Daarna wordt het op een trilband in kleinere stukken gebroken. Het wordt een aantal weken op grote stapels gegooid, zodat alle organische stoffen wegrotten.

De volgende stap in het glasrecyclingproces is het wassen en het ontdoen van materialen die er niet in thuis horen, zoals plastic bijvoorbeeld. Daarna worden de glasscherven verhit in grote ovens, zodat het smelt. Deze vloeibare massa is de basis voor nieuw glas.

Wat kost een container voor glasafval?

De prijs van een container voor glasafval is afhankelijk van het aantal keren dat de glascontainer geleegd moet worden. De opties zijn 2 x per week, 1 x per week, 1 x per 2 weken of 1 x per 4 weken. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een aangepast ophaalritme. Wat de frequentie ook is, wij streven altijd naar de meest voordelige tarieven in uw regio.

glas-recyclen

‘Glas is geen afval. Het is dé perfecte grondstof voor nieuw glas. Het recyclen van glasafval kan oneindig en heeft daarom een enorme positieve impact op het gebied van duurzaamheid. In Nederland wordt er per jaar ongeveer 500.000 kilo verpakkingsglas weggegooid. Bijna 75% daarvan leveren particulieren en bedrijven gescheiden in in een glascontainer.’

Een goedkope glascontainer huren is zo geregeld

 • Binnen twee uur ontvangt u een prijsvoorstel met de goedkoopste tarieven in uw regio
 • Bedrijfsafval Nederland levert binnen 2 werkdagen een glascontainer op uw locatie(s)
 • Kies een flexibele ledigingsfrequentie die het beste bij uw situatie past

 • Ons team denkt met u mee: persoonlijke service en goed advies staan voorop!
glascontainer-aanvragen